Bogdan Pivariu a participat la o întâlnire online organizată de Someș Delivery la care s-a dezbătut problema malului Someșului, unde a și prezentat unele soluții. Acesta își dorește igienizarea zonei Someșului, dar și a afluenților acestuia care străbat comuna Florești. Strategia pe termen lung cuprinde un plan prin care să se monitorizeze printr-un sistem de supraveghere video zonele roșii în ceea ce privește depozitarea ilegală a deșeurilor.

De asemenea, din planul primarului face parte crearea unei legături atât pietonale cât și prin piste de biciclete de municipiul Cluj-Napoca.

“Din păcate stăm puţin în urmă, dar grăbim lucrurile. Împreună cu operatorul de salubriate lucrăm la o strategie de ecologizare pe termen lung, încă o perfecţionăm, poate chiar săptămâna viitoare voi face publică această strategie, care priveşte şi gestiunea râului Someş. Am decis şi implementarea unui sistem de supraveghere video, cu camere orientate spre zonele roşii şi am amplasat şi pubele acolo, dacă tot merg să arunce gunoiul să şi aibă unde. De asemenea, am cerut și Poliției Locale să patruleze mai des în zonele roșii.[..] Am simțit o îmbunătățire a situației afluenților râului și a Someșului, în amonte de baraj. În aval cred că putem găsi inclusiv soluții urbanistice. Exproprierile sunt greu de făcut, pentru că există probleme cu proprietățile, dar cred că vom putea dezvolta zona prin soluții urbanistice. Nu sunt atât de multe punctele roșii din Florești, eu cred că odată ce acestea vor dispărea, vom putea aduce cetățenii mai aproape de Someș; să creăm o promenadă, piste de biciclete și chiar să ne conectăm cu Clujul pe malul râului.” a declarat acesta în cadrul dezbaterilor online.

Sursa – Someș Delivery

 269 vizite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *