Potrivit Hotărârii nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU, începând de luni, 09.11.2020, va trebui să respectăm un nou set de reguli, în special în ceea ce privește mobilitatea.

Din cauza creșterii cazurilor de infecție cu SARS-COV2, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit unele restricții, printre care închiderea școlilor, închiderea piețelor din spații închise, trecerea la muncă de la domiciliu, acolo unde situația permite acest lucru, dar și limitarea deplasărilor cetățenilor.

Astfel, începând de luni se va interzice deplasarea în afara domiciliului între orele 23.00 și 05.00 și închiderea activităților operatorilor economici după ora 21.00, cu excepția farmaciilor și a benzinăriilor.

Potrivit Articolului 4, alineatul (2) din Hotărârea nr. 52 a CNSU, excepțiile pentru care este permisă deplasarea între orele 23.00 și 05.00 sunt:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

De aici puteți descărca declarația pe propria răspundere și adeverința pentru angajatori:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *