Într-o postare pe o rețea de socializare din această dimineață, Daniel Meze a subliniat importanța activismului civic și al criticii constructive vis-a-vis de problemele administrative.

Cu alte cuvinte, domnul Meze spune că cel mai important lucru într-o comunitate este ca aceasta să fie vie și să se implice în dezvoltarea calității vieții.

„„Aplaudacii” lui Șulea vs. „Pupătorii în fund” a lui Pivariu.

Observ că se naște o nouă „specie” în Florești. Oameni care îl înjurau pe fost primar Șulea, stau la coadă, ca la moaște, să-l „pupe în fund” pe noul primar, Pivariu. Dragi „influenceri”, scopul vostru este să criticați și să puneți presiune pe primarul în funcție, indiferent de numele lui, astfel încât să ne rezolve problemele, nu să faceți concurs de „pupat în fund”! Pe „aplaudacii” lui Șulea i-am înțeles pentru că demersul lor urmărea un interes cât se poate de pragmatic, dar „pupătorii în fund” prestează pentru noul primar benevol, în scopul unei presupuse recompense viitoare. Constat că primarii vin și pleacă, dar suma „aplaudacilor” sau a „pupătorilor în fund” rămâne constantă.

Eu rămân tot ceea ce am fost, un observator atent și critic care pune presiune constantă pe administrația locală ca să ne rezolve problemele cu care ne confruntăm zilnic. Ca și jurnalist l-am criticat chiar și pe Bolojan, care se dovedește a fi acum cel mai bun primar și președinte de consiliul județean din România. Așa mi-am înțeles eu rolul civic și jurnalistic. Apropo, domnule primar Pivariu, putem sau nu să facem str. Eroilor la 4 benzi? Se poate lărgi strâmtoarea de la Terra? Ați discutat cu Emil Boc despre conexiunea dintre str. Valea Gârbăului cu Cluj-Napoca? Înainte să începem lucrările la metrou, care va fi folosit de copiii noștri, putem să prelungim, în timpul vieții noastre, linia de tramvai din Cluj în Florești și să facem a treia bandă pe sens pe drumul național pe lângă unitățile militare și Muzeul Apei?”, transmite Daniel Meze pe pagina sa de socializare.

One thought on “Daniel Meze despre importanța activismului civic”

  1. Îmi place postarea, îmi place gândirea… Sunt nou (de-un an) în Florești, lângă Family Market. Foarte mulțumit de zonă. Multe alte nemulțumiri însă… De Bulevardul Eroilor nici nu mă leg, nu prea am treabă în MIZERIA și RUȘINEA aia… N-am nici o implicare politică, mi se rupe cine-i primar, dar consider că edilii unei localități nu-s aleși acolo ca să fie pupați în cur – ci să rezolve doleanțele celor care l-au ales. De pildă : am propus evitarea idiotaei intersecții dintre str.Cetății și Sub Cetate – prin realizarea unei prelungiri a str.Poligonului până în str.Sub Cetate, pe lângă „părculețul lui Șulea”. Simplu, și perfect realizabil, fără exproprieri, etc… Apoi : autobuzul dinspre Cluj trece LINIA CONTINUĂ ca să intre pe str.Poligonului !… De ce nu se face o semaforizare corectă, ca să putem intra cu mașina și noi pe-acolo ??… Etc… PS : sunt proiectant de case-vile-fabrici-și-uzine, am 70 de ani, votez cu cine vreau – dar votul meu chiar trebuie să conteze !… Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *