Se poate descongestiona traficul din Florești și în general din zona metropolitană Cluj? Pro România, prin candidatul la Camera Deputaților, Remus Lăpușan, are un proiect prin care urmărește rezolvarea acestei probleme.

„Locuiesc în zona metropolitană Cluj și mă preocupă problema traficului de foarte multă vreme. În Florești, traficul de devenit infernal în ultimii ani, prin urmare, un proiect de suflet pentru zona metropolitană, pe care îl voi susține în calitate de viitor deputat în Parlament din partea PRO România este cel pe care l-am denumit Smart Urban Mobility. În concret, vom institui de la nivel legislativ obligativitatea implementării unor programe de tip ˝park&ride˝ prin care primăriile marilor centre urbane vor amenaja la principalele intrări în oraș parkinguri gratuite pentru minimum 10% din traficul zilnic înregistrat în medie în ultimul an, alături de punerea la dispoziție a unor mijloace de transport alternative pentru deplasarea în interiorul orașului (transport public, dar și biciclete, trotinete sau mopeduri electrice). În acest fel, parțial se poate reduce și aglomerația din Florești.

În plus, companiile care le asigură angajaților ridesharing gratuit vor beneficia de o serie de facilități fiscale, și vom acorda tichete lunare de mobilitate pentru angajați (în sistem asemănător acordării tichetelor de masă), pentru decontarea transportului public în comun (trenuri inter și peri urbane, tramvaie, autobuze, metrou) sau a transportului nepoluant” a declarat Remus Lăpușan.

 445 vizite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *