În urma criticilor aduse de către primarul Pivariu față de modul jalnic în care evoluează lucrările de pe strada Eroilor din comuna Florești, societatea Napoca SA a anunțat că reziliază contractul cu Primăria Florești.

În ceea ce privește proiectele preluate de la vechea administrație, avem un singur proiect, cel de pe strada Eroilor. În momentul preluării mandatului meu, am avut o serie de întâlniri cu constructorul (Napoca SA, n. red.). Acest contract a fost semnat de către vechea administrație la data de 23 aprilie 2019 și avea ca termen de finalizare șase luni. S-au făcut două prelungiri succesive a termenelor de execuție a lucrărilor. În întâlnirile avute cu reprezentanții constructorului am arătat faptul că avem nevoie să se finalizeze această lucrare în termen cât mai scurt.

Din păcate, pe parcursul celor două luni șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții. Având în vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri. Am emis facturi de penalități conform contractului, în cuantum total de 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă prin care evidențiem neregulile și cerem remedierea lor cu celeritate”, a declarat Bogdan Pivariu în urmă cu câteva zile.

În urma acestei declarații, reprezentanții societății Napoca SA au transmis că vor rezilia contractul invocând diverse motive pentru care s-a întârziat cu lucrările de pe strada Eroilor.

Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului “Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj”, SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

• Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.

• Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.

• Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.

• Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.

• Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei”, a transmis directorul general al Napoca SA, Dănuț Canta într-un comunicat de presă pentru Ziua de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.