În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de astăzi s-a adoptat hotărârea pentru implementarea proiectului de bugetare participativă.

În cadrul ședinței s-a hotărât alocarea sumei de 1 milion de lei din bugetul local al comunei pentru proiectele selectate. Pot fi selecționate maximum două proiecte, iar suma maximă pentru fiecare este de 500.000 de lei.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate în ședința ordinară a Consiliului Local Florești din 27 ianuarie.

Dacă există multe proiecte și este o solicitare din partea cetățenilor, ei sunt implicați, votează și își aleg proiectele care vor fi implementate.

În cazul în care vor fi și alte proiecte și nu s-au clasat în acele două proiecte devin proprietatea unității administrativ teritoriale și pot fi puse în aplicare în funcție de bugetul disponibil și de necesitățile comunei. Vreau să-i felicit pe toți consilierii locali că s-au pus la masă și au lucrat la un proiect care să intervină în viața publică. Două astfel de proiecte s-au câștigat acum doi ani”, a intervenit Bogdan Pivariu.

Bugetul participativ le permite tuturor cetățenilor din localitate să se implice în luarea deciziilor legate de dezvoltarea localității. Astfel, Primăria propune alocarea bugetară pentru o serie de proiecte, iar cetățenii pot să intervină cu propuneri legate de ceea ce ar trbui îmbunătățit în anul următor.

Proiectul hotărârii se poate consulta aici.

 600 vizite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *