Bogdan Pivariu a organizat ieri prima ședință consultativă pentru elaborarea noului PUG al comunei Florești.

La ședință au participat, alături de edilul Floreștiului, Claudiu Salanță-Arhitect Șef al Județului Cluj, Alexandru Lădariu-Arhitect Șef al Comunei Florești, Daniel Pop-Arhitect Șef al Municipiului Cluj Napoca, Marcel Vancea-Urbanist și membru al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Cluj și Radu Roșca-Arhitect și cadru universitar.

„Noi, floreștenii, am văzut ce înseamnă să lași la voia întâmplării și fară o direcție coerentă dezvoltarea imobiliară.

În Florești avem mare nevoie ca viitoarele proiecte imobiliare, proiectele de drumuri, școli, parcuri și alte îmbunătățiri de infrastructură să deservească într-un mod practic cetățeanul.

Avem deci nevoie de specialiști cu experiență și cu viziune pe termen lung.

Urbanismul, adică planificarea dezvoltării unei localități, este mijlocul prin care poți direcționa creșterea unei comunități către o calitate a vieții ridicată.

Azi am avut prima ședință a comisiei consultative de urbanism din Florești.

Împreună cu domniile lor facem demersurile pentru definitivarea PUG-ului care să deservească nevoile actuale și viitoare de dezvoltare a Floreștiului. Acest PUG va sta la baza strategiei de dezvoltare pentru Florești.

Le mulțumesc celor din comisie pentru faptul că își pun la dispoziție timpul și expertiza pentru ca deciziile pe care le vom lua în dezvoltarea urbanistică să atingă scopul nostru de a schimba imaginea comunei și de a crește calitatea vieții din Florești.”, a scris Pivariu pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *