Primarul comunei Florești a verificat, în teren, situația alunecării de terne de pe strada Valea Gârbăului.

Acesta cere sancțiuni pentru cei vinovați pentru producerea evenimentului, dar și remedierea situației de urgență.

Am declarat că o dată cu preluarea mandatului de primar nu vor fi acceptate jumătăți de măsură în noua administrație locală din comuna Florești, indiferent despre ce domeniu este vorba. Mă țin de cuvânt!

După acțiunile de verificare a șantierelor din întreaga comună, dispuse în lunile decembrie 2020 și ianuarie a.c., după controalele efectuate în cursul lunii februarie la șantierele active din zona străzii Eroilor, referitor la accesul mașinilor de mare tonaj cu roți pline de noroi pe carosabil, verificările continuă pentru că lucrurile trebuie să se desfășoare cu respectarea regulilor și reglementărilor legale în vigoare.

M-am deplasat astăzi în urmă cu puțin timp la un șantier în legătură cu care am fost sesizat referitor la o alunecare de teren, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, reprezentanți ai compartimentelor Disciplina în Construcții și Urbanism din cadrul Primăriei.

Am dispus verificări și o evaluare a situației și aplicarea de sancțiuni pentru cei care se fac responsabili. Am avut o serie de discuții cu locuitorii din zonă și cu beneficiarul proiectului care și-a luat angajamentul ca va face lucrările necesare pentru a înlătura orice pericol. De asemenea, am fost informat că s-a decis în regim de urgență încă din cursul după-amiezii de ieri, din momentul alunecării lucrării de teren, refacerea tuturor lucrărilor pentru a elimina orice potențial viitor pericol și desfășurarea activităților în condiții de siguranță.

De asemenea, am dispus ca în sarcina beneficiarului să intre refacerea întregii porțiuni afectate, ceea ce presupune inclusiv abordarea zonelor de acces, iluminat public, amenajarea parcărilor și a drumului, dar și realizarea colectării apelor pluviale inclusiv de la imobilele din vecinătate.

Multumesc locuitorilor din zonă pentru deschidere, pentru implicare și pentru sesizările făcute și ii asigur că voi monitoriza în permanență evoluția lucrurilor.„, a declarat Pivariu pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.