În urma acțiunilor Primăriei Florești cu privire la lupta cu depozitarea ilegală a deșeurilor, cei care recurg la astfel de practici au găsit un nou loc unde descarcă ilegal diverse deșeuri, pe un teren din zona Centurii de Nord.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că va amplifica controalele pentru a limita astfel de practici, apelând la locutorii din comună pentru a identifica și pentru a sancționa practici de acest gen. Astfel, cine vede astfel de practici, ori tentative de încărcare a deșeurilor în vehicule neautorizate ori în căruțe, este rugat să anunțe autoritățile locale.

Vă asigur că astfel de fapte nu mai sunt tolerate la nivelul comunei Florești. Aruncarea deșeurilor menajere sau a materialelor rezultate din construcții, a celor voluminoase, în mod ilegal, în diverse locuri pe raza comunei nu reprezintă decât modul prin care ne batem joc de localitatea în care trăim și de calitatea vieții noastre și a mediului înconjurător.

Am dispus de urgență poliției locale identificarea proprietarilor zonei descoperite astăzi ca nou loc de depozitare ilegală a deșeurilor, iar sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice. Atât proprietarii terenurilor pe care se depozitează deșeuri, cât și persoanele care apelează în mod deliberat la cărăuși de ocazie pentru astfel de operațiuni, vor fi identificați și vor fi sancționați. În urma acțiunilor de igienizare derulate pe întreaga Centură de Nord, am solicitat polițiștilor locali acțiuni suplimentare de monitorizare și identificare a indivizilor care continuă să comită astfel de fapte.

Este inadmisibil ca eforturile de igienizare permanente făcute de administrația locală sau de voluntari să fie privite cu atâta indiferență și lipsă de respect.

Sunt în permanentă legătură cu operatorul de salubritate și numeroși alți parteneri din domeniul reciclării selective pentru a organiza periodic campanii de colectare a deșeurilor din construcții, a celor voluminoase, a deșeurilor electrice și electrocasnice, pentru ca cetățenii comunei să beneficieze de servicii corecte și legale, dar astfel de fapte și perpetuarea lor sunt inadmisibile.„, a transmis edilul comunei Florești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.