În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 24 martie, Bogdan Pivariu le-a solicitat consilierilor locali respingerea unor proiecte imobiliare care aglomerează rețeaua de infrastructură, rețea și așa aglomerată.

Edilul comunei dorește ca viitoarele proiecte imobiliare să țină cont de vecinătăți și de gradul de aglomerare, astfel încât să nu se mai îngreuneze și mai mult traficul din zonă.

„În Florești s-a dat restart politicii de urbanism.

Floreștiul trebuie să se dezvolte, dar această dezvoltare trebuie să fie realizată cu respect față de lege și față de întreaga comunitate.

În ședinta de azi a Consiliului Local au fost respinse, prin vot, o serie de proiecte imobiliare.

Orice proiect viitor, în Florești, trebuie să aibă în vedere infrastructura existentă și a căilor de acces înspre și dinspre zonele ce urmează a fi construite.

Trebuie să evitam încărcarea excesivă a traficului rutier și tranzitului zilnic în zone inadecvate și total nepregătite din acest punct de vedere.

Am în vedere crearea cu prioritate a căilor de acces și a infrastructurii, pentru a stopa dezvoltarea imobiliară și aglomerări de populație pentru care nu sunt asigurate condițiile corecte de viață și locuire, zone gândite fără o analiză de ansamblu a vecinătăților, situații care vor genera probleme suplimentare pentru oricine va locui în aceste zone și implicit vor determina creșterea presiunii pe zone deja aglomerate și care nu respectă viziunea generală de dezvoltare civilizată a localității.

Apreciez sprijinul membrilor Consiliului Local care au înțeles direcția de schimbare pe care dorim să o implementăm în procesul de dezvoltare a Floreștiului.„, a scris Pivariu pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.