Potrivit celor de la IPJ Cluj, la data de 30 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele a doi bărbați de 25 și 26 de ani, din comuna Florești, bănuți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 24/25 martie, cei în cauză, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unei săli de jocuri din localitatea Gilău, de unde ar fi sustras o cutie metalică tip seif, în interiorul căreia se afla suma de aproximativ 18.000 de lei.

Cu ocazia perchezițiilor a fost identificat seiful, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, a fost ridicată suma de 7.260 de lei, dar și 100 de euro, fiind astfel recuperat parte din prejudiciul creat.

Totodată, în urma activităților informativ-operative și a cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că în activitate infracțională, alături de cei doi, ar fi participat încă o persoană, un alt tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Florești, față de acesta fiind extinsă urmărirea penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Față de cei trei a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Huedin, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *