Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a semnat astăzi contractul pentru finanțarea construcției muzeului din comuna Florești, finanțat prin PNRR.

Muzeul “Galeria Istorică a Transilvaniei” din comuna Florești este cea mai mare investiție într-un obiectiv turistic finanțată prin PNRR, fapt care va pune Floreștiul pe harta turistică a României.

Azi am semnat contractul de 15 milioane de euro pentru cea mai mare investiție turistică și culturală din Romania prin finanțarea din PNRR.

Am reusit sa atragem o noua investitii din fonduri europene prin care devenim una dintre cele mai importante localitati si in aria turistica si culturala din Romania.

Primul muzeu – Galeria Istorică a Transilvaniei – ce este construit în ultimul secol, va fi edificat în comuna Florești, pe un teren de aproximativ 12 hectare în zona Cetatea Fetei.

Semnarea contractului reprezintă un ultim pas în demararea investițiilor. 

Implementarea investiției își propune realizarea unui spațiu muzeal modern, spațiu în care viziunea holistică asupra patrimoniului să includă patrimoniul tangibil și intangibil prin integrarea vizitatorilor într-un mediu istoric potrivit, funcție de tematica prezentată. 

Complexul Muzeal propus, își dorește dezvoltarea unei rețele extinse de organizații din mai multe sectoare în vederea cercetării, conservării, restaurării și diseminării patrimoniului mobil, imobil sau imaterial dar și consțientizarea valorilor care ne-au marcat existența.

Un alt obiectiv este centrarea ofertei culturale pe public și orientarea acțiunii operatorilor culturali către aceasta în vederea înlăturării inegalităților de acces la cultură și democratizarea participării la viața culturală.”, a transmis Bogdan Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *