Senatorul USR-PLUS, domnul Cristian Bordei, dă un răspuns tranșant recentului comentariu al Ministrului Apărării, Vasile Dâncu, despre situația din Ucraina.

Domnule Dîncu, dacă România ar fi fost în situația Ucrainei, ce bucată din România și cam câți copii români ați fi pus la masa negocierilor cu Putin?

Ce lasă în urmă armata rusă în Ucraina?

Sate și orașe transformate complet în ruine;

Gropi comune cu cadavre de civili și militari de-a valma, unii cu mâinile legate de spate;

Camere de tortură;

Mii de localnici din zonele ocupate, deportați în regiuni îndepărtate din Siberia;

Mii de copii din zonele ocupate cărora li se spune că părinții nu-i mai vor, ”transferați” în Rusia și dați spre adopție unor familii ruse. S-a anunțat că din Herson, a cărui cădere este iminentă, se ”transferă” 500 de copii/zi;

Violuri în serie, sistematice, asupra fetelor și femeilor între 4 și 85 ani dar și asupra băieților și bărbaților tineri;

Bombardamente sistematice a zonelor civile, a infrastructurii de utilități astfel încât populația ucraineană să fie lăsată fără curent și căldură chiar în pragul iernii;

Cadavrele abandonate ale propriilor soldați uciși în luptă, unii lăsați goi după ce au fost complet dezbrăcați de echipamentul aflat la mare căutare în armata rusă.

Cu toate acestea, conducerea Ucrainei și poporul ucrainean nu sunt dispuși să facă niciun pas în spate până nu-și recuperează toate teritoriile furate de Rusia. 

În schimb Putin, pus în fața probabilității tot mai mari de a pierde acest război nebunesc pe care l-a declanșat, în încercarea de a se salva, vorbește tot mai des despre negocieri. Și și-a pus întreaga rețea de lachei și idioți utili pe care a cultivat-o ani de zile în Europa să repete și să amplifice acest mesaj. 

Neavând altceva mai bun de făcut, ca de exemplu să finalizeze o dată programele de înzestrare ale armatei române, Dl. Dîncu s-a trezit și el să vorbească despre negocieri, în linie cu toate trompetele Rusiei. Prins cu mâța-n sac se justifică dând vina chiar și pentru asta tot pe USR.

Numai ucrainenii înșiși pot decide dacă și când vor fi dispuși să negocieze pacea cu Rusia.”, a transmis Cristian Bordei pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.