Primarul comunei Florești a anunțat finalizarea a 2,5 kilometri de rețea pentru iluminat public și montarea a 84 de noi stâlpi.

În prima fază a proiectului au fost cuprinse străzile Iazului, Iazul Morii, Pădurii și Dealul de Jos din Florești precum și o parte din satul Luna de Sus.

Programul de extindere a rețelei de iluminat public are încă trei faze în curs de derulare, cuprinzând peste 20 de străzi.

“Au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de iluminat public pe străzile Iazului, Iazul Morii, Dealul de Jos, Pădurii și în satul Luna de Sus.

Rețeaua nouă de iluminat public este deja funcțională pe străzile amintite, cu excepția străzii Pădurii și Dealul de Jos, care va deveni operațională după instalarea ultimului echipament de contorizare.

Lucrarea a fost demarată în luna iunie a acestui an și a inclus lucrări de extindere cu 2,5 km a rețelei de iluminat public, montarea a 84 de noi stâlpi și instalarea de lămpi eficiente energetic.

Etapele viitoare în cadrul  programului de modernizare si extindere a iluminatului public vor continua odată cu demararea lucrărilor de modernizare infrastructură, prin mai multe proiecte depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile (PNRR – Anghel Saligny, MMAP – Administraţia Fondului pentru Mediu), care includ şi modernizarea reţelelor de iluminat public, astfel pe străzile:

Etapa I: “Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere platformă drum, comuna Floreşti, judeţul Cluj””

Străzile încluse în acest proiect sunt: D. Mocanu, Şesul de sus, Petuniei, Întreprinzătorilor, Terra, Cătanelor, Porii, Tineretului, Plopilor, Muzeul Apei.

“Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare menajeră şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare prin asfaltare străzi locale în localitatea Floreşti, comuna Floreşti, judeţul Cluj”.

Străzile incluse în acest proiect sunt : Narciselor 1 și Narciselor 2

Etapa II: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj – etapa II” – pentru achiziţionarea şi instalarea a 600 corpuri de iluminat LED, pe o lungime totală de 20.47 km.

Străzi: Șesul de Sus, Uruşagului, D Tăuţan, Porii,  Cătanelor, D. Mocanu, Ioan Rus, Cetăţii, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcamului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tautiului, Valea Garboului, sat Luna de Sus.

Etapa III: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj- etapa III”. – pentru achiziţionarea şi instalarea a 290 lămpi LED, sistem de telemanagement, sistem de telegestiune.

Strada Avram Iancu, sat Floreşti.

Zonele care nu sunt cuprinse în proiectele depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile vor fi tratate de la bugetul local în funcție de necesități!”, a transmis Bogdan Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *