Începând cu data de 21 noiembrie, Compania de Transport Public va introduce trei noi curse spre si dinspre comuna Florești, la solicitarea administrației locale.

Primarul Bogdan Pivariu le cere totodată locuitorilor din Florești să încerce să folosească cât mai mult posibil mijloacele de transport în comun pentru a reduce traficul pe ruta Florești – Cluj-Napoca.

Pentru a facilita acest lucru, Primăria Florești împreună cu reprezentanții Companiei de Transport Public, au suplimentat numărul de autobuze din luna octombrie, urmând a se suplimenta și cursele.

“După cele mai recente discuții purtate cu reprezentanții Companiei de Transport Public, vor fi introduse încă trei curse suplimentare pe rutele din Florești, începând de luni 21 noiembrie, în funcție de necesitățile comunicate de pe traseu. 

La începutul lunii octombrie, pe linia M21 s-au suplimentat un număr de 4 autobuze cu plecare din zona fostei ferme de pui de pe str. Cetății. 

Situația se va putea îmbunătăți dacă cetățenii aleg -în măsura posibilităților-să se deplaseze mai puțin cu autoturismul personal, ceea ce va putea reduce timpii în care mijloacele de transport public parcurg traseele, la orele cele mai importante. 

Evoluția timpilor de parcugere a traseelor a fost monitorizată în întreaga zonă metropolitană în relația cu intrările în municipiu la orele de vârf. 

Decizia de suplimentare, din nou, a mijloacelor de transport public face parte din măsurile luate în incercarea de a eficientiza transportul public și pentru reducerea timpilor necesari deplasărilor. Vom continua să evaluăm situația și vom colabora permanent cu Compania de Transport Public. 

Înțeleg provocările legate de traficul rutier, vremea nefavorabilă, când cu toții trebuie să ajungem la timp la destinație. Cred de asemenea, că putem încerca, obiectiv, să alegem deplasarea mai mult cu mijloacele de transport în comun și mai puțin cu autoturismul personal și cred că în acest mod putem vedea îmbunătățiri.”, a transmis primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *