Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a semnat autorizația de construire pentru lărgirea E60, între Cluj-Napoca și Spitalul Regional de Urgență Cluj. Lucrările la acest tronson de drum vor începe în 24.05.2024 și vor avea un termen de finalizare de 14 luni.

Am semnat autorizația de construire pentru începutul lucrărilor la primul tronson al centurii metropolitane, un proiect de modernizare vital pentru comunitatea noastră.

Modernizarea drumului DN1 de la km 481+500 la km 483+655(ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență) va aduce o serie de îmbunătățiri importante, inclusiv extinderea la trei benzi pe sens, una dedicată transportului public și vehiculelor speciale, precum poliția, salvarea și pompierii. De asemenea, se vor realiza lucrări impresionante, precum podul peste Valea Gârbăului și pasajele pentru pietoni și accesul la giratoriu.

Proiectul va include și facilități pentru bicicliști și pietoni, cu piste dedicate și trotuare pe ambele părți ale drumului. De asemenea, se va reloca o serie de rețele importante, precum cele de telecomunicații, electrice, gaze naturale și apă și canalizare, pentru a asigura o infrastructură modernă și durabilă.

Lucrările vor începe în data de 24.05.2024, cu relocarea rețelelor între km 483+280 și km 483+655. Această etapă este crucială pentru pregătirea terenului pentru modernizarea drumului și va include relocarea rețelelor de gaze naturale, telecomunicații, electricitate și apa canal.„, a transmis Pivariu pe pagina s-a de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *